Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

ALSOL KENOCS 45 G

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
1.421 Ft
1.350 Ft (1.286 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 71 Ft
Kedvezmény: 5%
Egységár: 30 Ft/ml
Cikkszám: 11228
Várható szállítás: 2019. június 28.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: EGIS Gyógyszergyár Zrt.
Az Alsol kenőcs hatóanyaga gyulladáscsökkentő, sebösszehúzó hatású szer. Alkalmas felszínes, vérzéssel nem járó sebzések és bőrsérülések, felszínes bőrgyulladások, bőrirritáció, rovarcsípés, napégés kezelésére. Emellett kezdődő, felszínes felfekvések kezelésére és pelenka okozta bőrgyulladás megelőzésére és kezelésére is alkalmazható. Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ALSOL KENŐCS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az Alsol kenőcs hatóanyaga gyulladáscsökkentő, sebösszehúzó hatású szer. Alkalmas felszínes, vérzéssel nem járó sebzések és bőrsérülések, felszínes bőrgyulladások, bőrirritáció, rovarcsípés, napégés kezelésére. Emellett kezdődő, felszínes felfekvések kezelésére és pelenka okozta bőrgyulladás megelőzésére és kezelésére is alkalmazható. Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. TUDNIVALÓK AZ ALSOL KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTT Ne alkalmazza az Alsol kenőcsöt - ha allergiás az alumínium-acetát-tartarát-borátra vagy a gyógyszer (

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. - Az Alsol kenőcs vérző sebek, nagyfelületű, nedvedző bőrelváltozások (pl. ekcéma) kezelésére nem alkalmazható. - A kenőcsöt szembe, szem környékére, szájba, nyálkahártyára nem szabad alkalmazni. Figyelmeztetések és óvintézkedések Az Alsol kenőcs alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A kezelendő terület bekenése után mindig alaposan mosson kezet, és ha használata közben mégis a szembe, szem környékére, szájba, vagy nyálkahártyára jutott a kenőcs, vízzel távolítsa el. Egyéb gyógyszerek és az Alsol kenőcs Ha betartja az Alsol kenőcs alkalmazására vonatkozó előírásokat, más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásra gyakorlatilag nem kell számítani. Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség és szoptatás idején alkalmazott Alsol kenőcsre vonatkozó vizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre. Mivel az egész tubus alumínium tartalmával közel azonos mennyiségű alumíniumot tartalmazó szájon át szedhető készítmények is alkalmazhatóak terhesség és szoptatás alatt, feltételezhetően az Alsol kenőcs is biztonságos terhesség és szoptatás idején. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Az Alsol kenőcs várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az Alsol kenőcs gyapjúviaszt tartalmaz A gyapjúviasz helyi bőrreakciókat okozhat (pl.: kontakt dermatitisz).

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ALSOL KENŐCSÖT? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg gyógyszerészét. Az Alsol kenőcs külsőleges alkalmazásra szolgál. Naponta 2-3 alkalommal kell a kezelendő bőrfelületre kenni. Ha az előírtnál több Alsol kenőcsöt alkalmazott Távolítsa el a kezelendő bőrfelületről (törölje le). Ha elfelejtette alkalmazni az Alsol kenőcsöt Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, folytassa a kezelést az előírt módon és adaggal. Ha idő előtt abbahagyja az Alsol kenőcs alkalmazását A visszaesés elkerülése érdekében 3 napnál előbb ne hagyja abba a kezelést, csak akkor, ha tünetei rosszabbodnak, vagy az alábbiakban felsorolt mellékhatások valamelyike jelentkezik. Mindazonáltal az Alsol kenőcs hirtelen elhagyása várhatóan nem jár nem kívánt következményekkel. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A következő mellékhatások gyakorisága nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): A készítmény az alkalmazás helyén átmeneti kivörösödést, bőrkiütést, viszketést, hámlást okozhat. Ha ilyen tüneteket észlel, hagyja abba a kenőcs használatát és forduljon orvoshoz. Az Alsol kenőcs előírás szerinti használata mellett egyéb mellékhatással nem kell számolni. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. HOGYAN KELL AZ ALSOL KENŐCSÖT TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Ne alkalmazza az Alsol kenőcsöt, ha a bomlás látható jeleit (elszíneződést) észleli. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz az Alsol kenőcs? - A készítmény hatóanyaga: alumínium-acetát-tartarát-borát oldat 15 mg 1 g kenőcsben. - Egyéb összetevők: levendulaolaj, koleszterin, szilárd paraffin, glicerin 85%-os, gyapjúviasz, folyékony paraffin, tisztított víz, sárga vazelin, hipromellóz. Milyen az Alsol kenőcs külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Világossárga színű, homogén, ecetsav illatú kenőcs. 45 g kenőcs tubusban és dobozban.

Hasonló termékek

Beszerzés alatt
1.369 Ft 990 Ft (943 Ft + ÁFA)
49 Ft/g
Raktáron
1.226 Ft 1.030 Ft (981 Ft + ÁFA)
34 Ft/g
Beszerzés alatt
1.916 Ft 1.150 Ft (1.095 Ft + ÁFA)
9 Ft/g
Beszerzés alatt
926 Ft 880 Ft (693 Ft + ÁFA)
44 Ft/g
Raktáron
2.446 Ft 1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
11 Ft/ml
Raktáron
2.446 Ft 1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
6 Ft/ml
Raktáron
2.398 Ft 1.990 Ft (1.895 Ft + ÁFA)
40 Ft/g
Raktáron
3.113 Ft 2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
41 Ft/ml
Raktáron
2.893 Ft 2.430 Ft (2.314 Ft + ÁFA)
24 Ft/g