Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

VENORUTON 300MG KEMÉNY KAPSZULA 50X

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
3.610 Ft
2.890 Ft (2.752 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 720 Ft
Kedvezmény: 20%
Egységár: 58 Ft/db
Cikkszám: 11367
Várható szállítás: 2019. május 27.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: GlaxoSmithKline-Consumer Magyarország Kft.
A Venoruton kapszula O-β-hidroxietil-rutozidot (oxerutin) tartalmaz, ami az ún. érvédő, kapilláris (hajszálér)-stabilizáló gyógyszerek (bioflavonoidok) csoportjába tartozik. A Venoruton kapszula a véredények falát stabilizálja, mérsékli az érfal áteresztőképességét, ezáltal csökkentve a duzzanatot. Enyhíti a krónikus vénás elégtelenség következtében kialakuló bokaduzzanatot (ödéma). Amennyiben a beteg visszértágulatban, illetve bizonyos más alsóvégtagi vénás megbetegedésben szenved, a hajszálerek fokozott áteresztőképessége a bokák megduzzadását idézi elő. A Venoruton kapszula hatására csökken a duzzanat és enyhülnek az ezzel járó általános tünetek, így a lábban érzett fájdalom, fáradtság, merevség, a nehéz, dagadt, fájdalmas és „nyugtalan” láb (restless leg) érzése, érzékelési zavar (szúró vagy bizsergő érzés) és görcsök. Az ilyen betegek számára egyúttal javasolt kompressziós harisnya viselése is; kimutatták, hogy ezekben az esetekben a Venoruton kapszula alkalmazása további javulást idéz elő. A Venoruton kapszula a legvékonyabb hajszálereken (kapillárisok) hat, mérsékli a víz és egyéb anyagok átszivárgását az érfalon keresztül.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

: Információ a felhasználó számára Venoruton 300 mg kemény kapszula O-β-hidroxietil-rutozid (oxerutin) Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. - Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. - További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. - Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd

4. pont - Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Venoruton 300 mg kemény kapszula (továbbiakban Venoruton kapszula) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Venoruton kapszula szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Venoruton kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások 5 Hogyan kell a Venoruton kapszulát tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Venoruton kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Venoruton kapszula O-β-hidroxietil-rutozidot (oxerutin) tartalmaz, ami az ún. érvédő, kapilláris (hajszálér)-stabilizáló gyógyszerek (bioflavonoidok) csoportjába tartozik. A Venoruton kapszula a véredények falát stabilizálja, mérsékli az érfal áteresztőképességét, ezáltal csökkentve a duzzanatot. Enyhíti a krónikus vénás elégtelenség következtében kialakuló bokaduzzanatot (ödéma). Amennyiben a beteg visszértágulatban, illetve bizonyos más alsóvégtagi vénás megbetegedésben szenved, a hajszálerek fokozott áteresztőképessége a bokák megduzzadását idézi elő. A Venoruton kapszula hatására csökken a duzzanat és enyhülnek az ezzel járó általános tünetek, így a lábban érzett fájdalom, fáradtság, merevség, a nehéz, dagadt, fájdalmas és „nyugtalan” láb (restless leg) érzése, érzékelési zavar (szúró vagy bizsergő érzés) és görcsök. Az ilyen betegek számára egyúttal javasolt kompressziós harisnya viselése is; kimutatták, hogy ezekben az esetekben a Venoruton kapszula alkalmazása további javulást idéz elő. A Venoruton kapszula a legvékonyabb hajszálereken (kapillárisok) hat, mérsékli a víz és egyéb anyagok átszivárgását az érfalon keresztül.

2. Tudnivalók a Venoruton kapszula szedése előtt Ne szedje a Venoruton kapszulát - ha allergiás az O-β-hidroxietil-rutozidra (oxerutin) vagy a gyógyszer (

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Venoruton kapszula alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben: - szív-, vese-, vagy májbetegség következtében kialakuló alsóvégtagi ödémában szenved. Ezekben az esetekben ne használjon Venoruton kapszulát, mert a készítmény ilyenkor nem hatásos. Gyermekek és serdülők A Venoruton kapszula alkalmazása gyermekeknél nem javasolt. Egyéb gyógyszerek és a Venoruton kapszula Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket és az étrendkiegészítőket is. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az általánosan elfogadott biztonsági előírásoknak megfelelően a terhesség első három hónapjában ne szedjen Venoruton kapszulát. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Venoruton kapszula nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ritka esetekben fáradtságot és szédülést jelentettek a készítményt alkalmazó betegeknél. Amennyiben ez előfordul, a gépjárművezetés vagy a gépek kezelése nem javasolt.

3. Hogyan kell szedni a Venoruton kapszulát? Ezt a gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy a kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: Krónikus vénás elégtelenség és szövődményei esetén: Kezdő adag: naponta 2-3×1 kapszula. A kezelést a tünetek teljes megszűnéséig és a vizenyő (ödéma) felszívódásáig folytatni kell. A tünetek mérséklődése általában 2 héten belül megkezdődik. Ezután lehetőleg változatlan, de legalább napi 600 mg adagban javasolt a Venoruton kapszula kezelés folytatása, mely naponta 2×1 kapszula szedését jelenti. A tünetek és a vizenyő (ödéma) teljes elmúlásakor a kezelés felfüggeszthető. A tünetek ismételt jelentkezésekor a kezelés újbóli megkezdése javasolt az előző időszakban alkalmazott dózisban. A minimális kezelési adag naponta 2×1 Venoruton kapszula. Amennyiben a panaszok 2 héten belül nem javulnak, vagy rosszabbodnak, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát. Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél A Venoruton kapszula alkalmazása gyermekeknél nem javasolt. Ha az előírtnál több Venoruton kapszulát vett be Amennyiben véletlenül túl sok Venoruton kapszulát vett be azonnal forduljon kezelőorvosához. Ha elfelejtette bevenni a Venoruton kapszulát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott kapszula pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Néhány nagyon ritka esetben a mellékhatás súlyos lehet (10 000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő): Hagyja abba a Venoruton kapszula alkalmazását és azonnal forduljon kezelőorvosához, amennyiben az alábbi tüneteket észleli, melyek az allergia jelei lehetnek: - légzési és nyelési nehézség - az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata - a bőr erős viszketése, vörös kiütésekkel vagy kiemelkedő duzzanatokkal. Hagyja abba a Venoruton kapszula alkalmazását és azonnal forduljon orvoshoz, ha Ön ezeket a tüneteket tapasztalja. Az egyéb mellékhatások általában enyhék. Ritkán előforduló mellékhatások: (10 000-ből 1-10 betegnél fordul elő) Emésztőrendszeri zavar (haspuffadás, hasmenés, hasi fájdalom, gyomortáji diszkomfortérzés, emésztési zavar), bőrviszketés. Nagyon ritkán előforduló mellékhatások: (10 000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő) Szédülés, fejfájás, fáradtság, kipirulás. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Venoruton kapszulát tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30ºC-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Venoruton kapszula - A készítmény hatóanyaga: 300 mg O-β-hidroxietil-rutozid (oxerutin) kapszulánként. - Egyéb összetevők: Kapszulatöltet: makrogol 6000 Kapszulatok: sárga vas-oxid (E 172), titán-dioxid (E 171), zselatin, nátrium-lauril-szulfát Felirat: sellak, fekete vas-oxid (E 172), propilénglikol. Milyen a Venoruton kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás Alsó és felső részén sárgás-bézs színű, átlátszatlan 1-es méretű „VENORUTON 300” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött sárga színű szagtalan granulátum. 30, illetve 50 kemény kapszula PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban. A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó A forgalomba hozatali engedély jogosultja: GlaxoSmithKline-Consumer Kft. 1124 Budapest Csörsz u. 4

3. Magyarország A gyártó: GSK Consumer Healthcare GmbH & Co. KG Barthstraβe 4 80339 München Németország Recipharm Uppsala AB Rapsgatan 7 SE-751 82 Uppsala Svédország OGYI-T-5299/03-04 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. június

Hasonló termékek

Raktáron
3.053 Ft 2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
76 Ft/db
Raktáron
2.489 Ft 2.090 Ft (1.990 Ft + ÁFA)
174 Ft/g
Raktáron
2.988 Ft 2.690 Ft (2.118 Ft + ÁFA)
90 Ft/g
Raktáron
2.988 Ft 2.690 Ft (2.118 Ft + ÁFA)
269 Ft/db
Raktáron
3.400 Ft 2.890 Ft (2.752 Ft + ÁFA)
96 Ft/db
Raktáron
2.250 Ft 1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
76 Ft/g
Raktáron
2.238 Ft 1.790 Ft (1.705 Ft + ÁFA)
179 Ft/db
Raktáron
2.600 Ft 1.950 Ft (1.535 Ft + ÁFA)
195 Ft/db
Raktáron
1.937 Ft 1.550 Ft (1.476 Ft + ÁFA)
62 Ft/g
Raktáron
2.333 Ft 1.750 Ft (1.378 Ft + ÁFA)
70 Ft/g
Raktáron
2.113 Ft 1.690 Ft (1.331 Ft + ÁFA)
169 Ft/db
Raktáron
1.988 Ft 1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
53 Ft/g
Raktáron
1.843 Ft 1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
17 Ft/ml
Raktáron
5.215 Ft 3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA)
56 Ft/db
Beszerzés alatt
1.416 Ft 850 Ft (669 Ft + ÁFA)
42 Ft/g
Raktáron
4.622 Ft 2.890 Ft (2.752 Ft + ÁFA)
48 Ft/db
Raktáron
5.587 Ft 4.190 Ft (3.990 Ft + ÁFA)
70 Ft/db
Raktáron
5.771 Ft 4.790 Ft (4.562 Ft + ÁFA)
80 Ft/db
Raktáron
10.598 Ft 8.690 Ft (8.276 Ft + ÁFA)
72 Ft/db