Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

AMOROLFIN-TEVA 50MG/ML GYOGYSZ.KOROMLAKK 1X2,5ML

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
4.273 Ft
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 983 Ft
Kedvezmény: 23%
Egységár: 1.316 Ft/ml
Cikkszám: 11693
Várható szállítás: 2019. május 27.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: TEVA Gyógyszergyár Zrt.
 

Széles spektrumú gombaölő hatóanyaga a körömlemezbe és a körömágyba hatolva fejti ki hatását. Képes a körömágyban lévő, nehezen elérhető gombákat kiirtani. Elég csak hetente egyszer használni. A körömfertőzések előidézésére képes gombák széles körét elpusztítja

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

AMOROLFIN-TEVA 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk


 
 
 

 

 

Betegtájékoztató

  

 

 

 

 

1. Milyen típusú gyógyszer az Amorolfin-Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?- Az Amorolfin-Teva-t a legfeljebb 2 körmöt érintő, a köröm felső vagy oldalsó részére korlátozódó (mint az alábbi

 

1. számú képen látható) gombás körömfertőzések kezelésére használják. Ha a fertőzés tünetei inkább a

 

2. vagy

 

3. képhez hasonlóak, orvoshoz kell fordulnia.- Az Amorolfin-Teva hatóanyagként amorolfint tartalmaz (hidrokloridsó formájában), amely a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozik.- Az Amorolfin-Teva a körömfertőzések előidézésére képes gombák széles körét elpusztítja. A körömgombásodás általában a köröm (fehér, sárga vagy barna) elszíneződését és megvastagodását, törékeny köröm kialakulását eredményezi, bár a megjelenése nagymértékben változó lehet, ahogy az alábbi képek is mutatják:

  

 

 

2. Tudnivalók az Amorolfin-Teva alkalmazása előttNe alkalmazza az Amorolfin-Teva-t- ha allergiás az amorolfinra vagy a gyógyszer (

 

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.- 18 éves kor alatt.Figyelmeztetések és óvintézkedésekAz Amorolfin-Teva alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával:- ha cukorbetegségben szenved.- ha azért kezelik, mert gyenge az immunrendszere.- ha karjaiban és lábaiban rossz a vérkeringés.- ha körme súlyosan károsodott vagy fertőződött.Ha a fentiek közül bármelyik illik Önre, kezelőorvosa tud tanácsot adni az Amorolfin-Teva alkalmazásában.Ha az Amorolfin-Teva a szemeibe vagy a füleibe kerül, azonnal mossa ki vízzel és értesítse kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy menjen egyenesen a legközelebbi kórházba.Kerülje el, hogy a lakk nyálkahártyával érintkezzen (pl. a szájüregben vagy az orrjáratokban). Ne lélegezze be a lakkot.Gyermekek és serdülőkNincs specifikus adagolási javaslat gyermekek részére az eddig rendelkezésre álló klinikai tapasztalatok hiánya miatt.Egyéb gyógyszerek és az Amorolfin-TevaA körömlakkot használhatja akkor is, amikor egyéb gyógyszert is szed.Egyéb körömre való készítmények és az Amorolfin-TevaAz Amorolfin-Teva alkalmazása során nem szabad körömlakkot vagy műkörmöket használni.Szerves oldószerek alkalmazásakor áthatolhatatlan kesztyűt (pl. gumikesztyű) kell alkalmazni, különben az amorolfin lakk leoldódik.Terhesség és szoptatásTerhesség és/vagy szoptatás alatt az amorolfin nem alkalmazható, hacsak nem feltétlenül szükséges.Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. 

3. Hogyan kell alkalmazni az Amorolfin-Teva-t?Az Amorolfin-Teva-t mindig mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Felnőttek és idősekA kezelés elkezdése előtt
Az alábbi ábrán satírozza be a köröm felszínének a fertőzéssel érintett részét. Ez segíteni fog Önnek abban, hogy emlékezzen arra, hogy nézett ki eredetileg a körme, amikor a kezelés hatásosságát értékelik. Minden

 

3. hónapban satírozza be a beteg területet, amíg a fertőzött köröm teljesen le nem nőtt. Ha két köröm is fertőzött, válassza a jobban fertőzött körmöt. Vigye magával ezt a betegtájékoztatót a felülvizsgálatra kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, hogy tájékoztassa a kezelés eddigi eredményéről.

 


kezelés előtt három hónap hat hónap kilenc hónapHasználati utasítás:
- A gyógyszeres körömlakkot a beteg körmö(kö)n hetente egyszer használja az alábbiak szerint.- A heti egyszeri kezelést a kéz körmein 6 hónapig, a láb körmein 9-12 hónapig szükséges folytatni.- A körmök lassan nőnek, így a kezelés megkezdésétől 2-3 hónap is eltelhet, míg javulás tapasztalható.- Fontos, hogy a kezelést addig folytassa, míg a fertőzés elmúlik és az egészséges köröm visszanő.- Kövesse pontosan a következő lépéseket minden érintett köröm esetében:


- A körömlakk újbóli alkalmazása előtt először távolítsa el körméről a régi lakkot egy tisztítókendővel, majd szükség esetén ismét reszelje le a körmeit.- Az előzőekben leírt módon alkalmazza újra a lakkot.- Amikor megszáradt, a körömlakkra már nem hat a szappan és a víz, így a szokásos módon moshatja a kezeit és a lábait. Ha olyan kémiai anyagokat kell használnia, mint pl. a hígítók vagy alkoholos oldatok, gumi- vagy egyéb impermeábilis (vízálló) kesztyűt használjon a kézkörmein lévő lakk védelme érdekében.- Fontos, hogy addig használja az Amorolfin-Teva-t, amíg a fertőzés el nem múlik és az egészséges körmök vissza nem nőnek. Ez rendszerint 6 hónapot vesz igénybe a kéz, és 9-12 hónapot a láb körmeinél.Kezelőorvosa 3 havonta ellenőrizheti a kezelés eredményességét.Látni fogja, ahogy az egészséges köröm nő a fertőzött körmöt leszorítva. 


 
 

Ha véletlenül lenyeli az Amorolfin-Teva-t
Ha Ön vagy másvalaki véletlenül lenyelte a lakkot, értesítse kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy menjen egyenesen a legközelebbi kórházba.Ha elfelejtette alkalmazni az Amorolfin-Teva-tNe aggódjon, ha elfelejtette alkalmazni a lakkot a megfelelő időben. Amint eszébe jut, kezdje el újra használni a készítményt a korábbival azonos módon.Ha idő előtt abbahagyja az Amorolfin-Teva alkalmazásátNe hagyja abba az Amorolfin-Teva alkalmazását mielőtt orvosa ezt nem mondja, mert fertőzése kiújulhat.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. 

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)A köröm elszíneződhet vagy fellazulhat, illetve kezdhet elválni a körömágytól.Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)Égő érzés vagy allergiás bőrreakció (kontakt dermatitisz) fordulhat elő a körömmel szomszédos területeken.Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):Bőrpír, viszketés, csalánkiütés, hólyagosodás.Mellékhatások bejelentéseHa Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.5. Hogyan kell az Amorolfin-Teva-t tárolni?- A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!- A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza az Amorolfin-Teva-t. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.- Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. Hőtől védve tárolandó. Az üveg szorosan lezárva, függőleges helyzetben tárolandó.Ez a készítmény gyúlékony! Az oldat tűztől és nyílt lángtól távol tartandó!Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 

6. A csomagolás tartalma és további információkMit tartalmaz az Amorolfin-Teva?- A készítmény hatóanyaga az amorolfin. Az Amorolfin-Teva 1 millilitere 50 mg amorolfint (amely 55,74 mg/ml amorolfin-hidrokloridnak felel meg) tartalmaz.- Egyéb összetevők: Eudragit RL 100 (A-típusú ammónium-metakrilát kopolimer), triacetin, butil-acetát, etil-acetát, etanol (vízmentes).Milyen az Amorolfin-Teva külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Az Amorolfin-Teva tiszta, színtelen, illetve halványsárga oldat.Csomagolás:2,5 ml, 3 ml és 5 ml:1 üveg tisztítókendőkkel, applikátorokkal és/vagy körömreszelőkkel, vagy ezek nélkül, dobozban.Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 
 

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Hasonló termékek

Raktáron
5.414 Ft 3.690 Ft (2.906 Ft + ÁFA)
738 Ft/ml
Beszerzés alatt
5.558 Ft 3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
1.024 Ft/ml
Raktáron
5.438 Ft 4.350 Ft (4.143 Ft + ÁFA)
1.318 Ft/ml
Raktáron
6.386 Ft 4.470 Ft (4.257 Ft + ÁFA)
1.788 Ft/ml