Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

TALEUM 20MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP 1X10 ML

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
1.688 Ft
1.350 Ft (1.286 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 338 Ft
Kedvezmény: 20%
Egységár: 135 Ft/ml
Cikkszám: 11475
Várható szállítás: 2019. május 27.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: PannonPharma
A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp az allergiás eredetű heveny és idült (pl. szénanáthához kapcsolódó) kötőhártya-gyulladás kezelésére, ill. megelőzésére szolgáló gyógyszer.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

 

 

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp az allergiás eredetű heveny és idült (pl. szénanáthához kapcsolódó) kötőhártya-gyulladás kezelésére, ill. megelőzésére szolgáló gyógyszer.

 

2. Tudnivalók A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet: - ha allergiás (túlérzékeny) a nátrium-kromoglikátra (a készítmény hatóanyagára) vagy a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp egyéb összetevőjére. - lágy kontaktlencse használata közben. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Gyógyszerkölcsönhatások eddig nem ismertek. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene alkalmazni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása a terhesség első három hónapjában nem ajánlott. Amennyiben a készítmény alkalmazásának időszakában teherbe esik, a kezelés folytatását beszélje meg orvosával. Eddigi vizsgálatok szerint a nátrium-kromoglikát nem választódik ki az anyatejbe, így szoptatás ideje alatt is alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Mint minden szemcsepp, a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp is közvetlenül a becseppentés után, okozhat átmeneti homályos látást. A közlekedésben való részvétel, vagy a gépekkel való munka előtt meg kell várni, ameddig a látóképesség-csökkenés elmúlik.

 

3. Hogyan kell alkalmazni a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet? Az időszakosan előforduló tünetek megjelenése előtt általában 2-4 héttel célszerű a kezelést megkezdeni, és a panaszok megszűnéséig folytatni. Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja naponta 3-4-szer 1-2 csepp, mindkét szembe csepegtetve. A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet a szem kötőhártyájára kell cseppenteni. Ehhez hajtsa a fejét enyhén hátra, nézzen felfelé és húzza el az alsó szemhéját egy kicsit a szemtől. A flakon megnyomásával cseppentsen 1 csepp Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet a kötőhártya zsák alsó részébe. A flakon nyílása lehetőleg ne érintkezzen a szemmel! A becsepegtetés után lassan csukja be a szemét. Használat után a flakont azonnal zárja le! Ha az előírtnál több Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet alkalmazott Eddig túladagolásról nem számoltak be. Ha véletlenül több szemcseppet alkalmazott, öblítse ki a szemét, és ha kellemetlen tüneteket tapasztal, melyek néhány óra múlva is fennállnak, forduljon orvoshoz. Ha elfelejtette alkalmazni a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet Amint eszébe jut, cseppentsen a szemébe, majd a megszokott rendben folytassa a készítmény alkalmazását. Ne alkalmazzon dupla adagot a kihagyott adag pótlására. Ha idő előtt abbahagyja a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazását Amennyiben idő előtt abbahagyja a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazását, az allergiás kötőhártya-gyulladás visszatérhet, ha az allergiát kiváltó ok még fennáll.

 

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A szemcsepp alkalmazása során átmeneti csípő, égő érzés a szemben előfordulhat, amely a kezelés felfüggesztését nem teszi szükségessé. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

5. hogyan kell a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó az eredeti csomagolásban a fénytől való védelem érdekében. A készítmény gyártási száma, gyártási és lejárati ideje a dobozon és a flakon címkéjén található. Ennek négy utolsó számjegye mutatja a gyártás dátumát (hó, év). Felbontás után legfeljebb 1 hónapig használható. A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp - A készítmény hatóanyaga 20,0 mg nátrium-kromoglikát - 1 ml vizes oldatban. - Egyéb összetevők: fenil-higany-acetát, dinátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, mannit, injekcióhoz való víz. Milyen a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Tiszta, színtelen, szagtalan oldat. Csomagolás: 10 ml oldat műanyag cseppentővel és műanyag kupakkal ellátott fehér PE tartályba töltve. 1 műanyag tartály dobozban.

Hasonló termékek

Raktáron
1.500 Ft 1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)
Raktáron
2.034 Ft 1.790 Ft (1.705 Ft + ÁFA)
298 Ft/ml