Menü
-8% EP

Mucopront 375mg kemény kapszula 50x

Vény nélkül kapható gyógyszer

A Mucopront 375 mg kemény kapszula nagy mennyiségű nyák termelődésével, elégtelen ürülésével járó légúti megbetegedésekben a nyák termelés szabályozására és kiürülésének, felköhögésének elősegítésére szolgál.

Cikkszám: GY7698.
Kategóriák: ,

2 312 Ft 2 115 Ft

Beszerzés alatt

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Mucopront 375 mg kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Mucopront 375 mg kemény kapszula nagy mennyiségű nyák termelődésével, elégtelen ürülésével járó légúti megbetegedésekben a nyák termelés szabályozására és kiürülésének, felköhögésének elősegítésére szolgál. Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Mucopront 375 mg kemény kapszula szedése előtt Ne szedje a Mucopront 375 mg kemény kapszulát - ha allergiás (túlérzékeny) a karbociszteinre vagy a gyógyszer (

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére; - ha aktív gyomor- vagy nyombélfekélye van; - terhesség és szoptatás ideje alatt; - 12 éves kor alatt. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Mucopront 375 mg kemény kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével - ha kórelőzményében asztma és/vagy fekélybetegség előfordult, mert ilyen esetben a Mucoprontot csak orvosi javaslatra és ellenőrzés mellett alkalmazhatják, Gyermekek és serdülők 12 éves kor alatt a gyógyszer alkalmazása ellenjavallt. Egyéb gyógyszerek és a Mucopront 375 mg kemény kapszula Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Köhögéscsillapítókkal együtt nem szabad szedni, mivel a köhögési reflex gátlása következtében a légutakban veszélyes mértékű nyák felhalmozódás alakulhat ki. Egyéb gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazni csak az orvos tudtával szabad, mivel az együttes alkalmazás során módosulhat a gyógyszerek hatása. A Mucopront 375 mg kemény kapszula egyidejű bevétele étellel és itallal Bő folyadékfogyasztás ajánlott, ezáltal a gyógyszernek a légutakban lévő nyák felköhögését elősegítő hatása erősödik. Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény szedése terhesség és szoptatás esetén ellenjavallt. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítménynek fenti képességeket befolyásoló hatása nem ismert.

3. Hogyan kell szedni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek: naponta 3-szor 2 kapszula (3x750 mg karbocisztein), amelyeket egy pohár vízzel, szétrágás nélkül kell lenyelni. A kezelés időtartama nem lehet hosszabb 10 napnál. A keletkezett váladékot fel kell köhögni és kiköpni, így a váladék tüdőben való felgyülemlése elkerülhető. Ha az előírtnál több Mucopront 375 mg kemény kapszulát alkalmazott Túladagolás esetén értesítse kezelőorvosát, az orvosi ügyeletet, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát! Tünetek: nagy mennyiségű váladékképződés alakulhat ki, illetve a mellékhatások megjelenése valószínűbb. Ha elfelejtette bevenni a Mucopront 375 mg kemény kapszulát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így a Mucopront 375 mg kemény kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ritka mellékhatások (karbociszteint tartalmazó gyógyszert szedő 1000 betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkeznek): - gyomorégés, hányinger, hányás, hasmenés; - túlérzékeny betegekben szájnyálkahártya gyulladás, nátha; - fejfájás; - bőrkiütések és allergiás reakciók. Nem ismert gyakorisággal előforduló mellékhatások: - átmeneti pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy betegségben, - főként 2 évesnél fiatalabb gyermekek esetén fokozott légúti nyákképződés, légúti fertőzés során kialakuló légzési elégtelenség, a köhögés fokozódása vagy megnyúlása, hörgőgörcs. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Mucopront 375 mg kemény kapszulát tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Mucopront készítményt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és további információk Mit tartalmaz a Mucopront 375 mg kemény kapszula? - A készítmény hatóanyaga: 375 mg karbocisztein kemény kapszulánként. - Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, makrogol 10000, mikrokristályos cellulóz. Kapszulahéj: indigókármin (E 132), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E 171), zselatin, tisztított víz. Milyen a Mucopront 375 mg kemény kapszula készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás 20 db vagy 50 db kemény kapszula buborékcsomagolásban és dobozban.

Don`t copy text!
Kedves Vásárlónk! Az online bankkártyás fizetési lehetőségünk akadozhat! Köszönjük szíves türelmét.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp