Menü
EP

Rheumon 50mg/g gél 40g

A Rheumon 50 mg/g gél a reumás megbetegedések külsőleges, helyi kezelésére szolgáló gyógyszere. Hatóanyaga, az etofenamát a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A Rheumon 50 mg/g gél a váz-izomrendszer lágyrészeiben kialakuló (mozgásszervi) reumás megbetegedések kezelésére alkalmazható. A reumás megbetegedések közé tartoznak az izom-reumatizmusok, a váll körüli izmok feszességével járó betegségek (periartropátia humeroszkapuláris), a derékfájás különböző fajtái, mint a lumbágó, az isiászos megbetegedések, az ínhüvely és nyálkatömlők gyulladása, továbbá a gerincoszlop és más ízületek kopási és túlterheléses esetei (artrózisok, spondilózisok). Továbbá alkalmazható az izmok tompa, zúzódással járó sérülései, a fájdalommal, duzzadással esetleg vérömleny kialakulásával járó húzódás, rándulások és szakadások kezelésére, melyek gyakran előfordulhatnak a napi munka és sportolás során.

Cikkszám: NM779.
Kategória:

1 150 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Betegtájékoztató

Rheumon 50 mg/g gél etofenamát Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. - Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. - További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. - Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd

4. pont. - Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Rheumon 50 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Rheumon 50 mg/gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Rheumon 50 mg/g gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Rheumon 50 mg/g gélt tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Rheumon 50 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Rheumon 50 mg/g gél a reumás megbetegedések külsőleges, helyi kezelésére szolgáló gyógyszere. Hatóanyaga, az etofenamát a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A Rheumon 50 mg/g gél a váz-izomrendszer lágyrészeiben kialakuló (mozgásszervi) reumás megbetegedések kezelésére alkalmazható. A reumás megbetegedések közé tartoznak az izom-reumatizmusok, a váll körüli izmok feszességével járó betegségek (periartropátia humeroszkapuláris), a derékfájás különböző fajtái, mint a lumbágó, az isiászos megbetegedések, az ínhüvely és nyálkatömlők gyulladása, továbbá a gerincoszlop és más ízületek kopási és túlterheléses esetei (artrózisok, spondilózisok). Továbbá alkalmazható az izmok tompa, zúzódással járó sérülései, a fájdalommal, duzzadással esetleg vérömleny kialakulásával járó húzódás, rándulások és szakadások kezelésére, melyek gyakran előfordulhatnak a napi munka és sportolás során.

2. Tudnivalók a Rheumon 50 mg/g gél alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Rheumon 50 mg/g gélt - ha allergiás a készítmény hatóanyagaira, vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentőre, vagy a gyógyszer (

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, - terhesség esetén. - A gyógyszer alkalmazása gyermekek számára ellenjavallt. - Nem szabad sérült, viszkető vagy gyulladt bőrre alkalmazni. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Rheumon 50 mg/g gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható • asztma, szénanátha, orrnyálkahártya-duzzanat (pl. orr-polip) esetén, • idült hörgőszűkülettel járó tüdőbetegségben, ill. idült légúti gyulladás (különösen, ha szénanáthaszerű tünetek kísérik) esetén, • amennyiben egyéb anyagokkal szemben túlérzékeny (bőrreakció, viszketés, csalánkiütés). Figyeljen arra, hogy a Rheumon gél ne kerüljön a szemébe! Gyermekek Újszülöttek és kisdedek kezelésére a készítmény nem alkalmazható. A Rheumon 50 mg/g gél a politúrozott bútorokon, és műanyag felületeken elszíneződést és felületi elváltozást okozhat, ezért a gél felvitele után ajánlott kezet mosni, illetve kerülni a megnevezett felületek érintését. Egyéb gyógyszerek és a Rheumon 50 mg/g gél Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, vagy alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. Terhesség, szoptatás és termékenység Mivel emberi terhességben megfelelő adatok nem állnak rendelkezésre, és állatkísérletekben a magzat károsodását észlelték, ezért a készítmény nem alkalmazható a terhesség folyamán. Szoptatás alatt a Rheumon 50 mg/g gél csak kis testfelületre és rövid ideig alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Fenti képességeket a készítmény nem befolyásolja.

3. Hogyan kell alkalmazni a Rheumon 50 mg/g gélt? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja a betegség vagy az elváltozás nagyságától és a panaszok súlyosságától függ, ami betegenként természetesen különböző lehet. Ha az orvos másként nem rendeli, az alábbi módon alkalmazza a készítményt: A fájdalmas terület nagyságától és a fájdalom mértékétől függően naponta többször, háromszor-négyszer 5-10 cm-nyi mennyiséget dörzsöljünk be egyenletesen az érintett bőrfelületre. Milyen hosszú ideig lehet alkalmazni a Rheumon 50 mg/g gélt? Reumás megbetegedésekben az alkalmazás tartama leggyakrabban 3-4 hét, ugyanakkor tompa, sportsérüléseknél 2 hét elegendő. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, a további kezelésről kérdezze meg orvosát. Ha az előírtnál több Rheumon 50 mg/g gélt alkalmazott Ha egy tubus tartalmát, vagy még ennél is többet alkalmazott volna a teljes testfelületre rövid időn belül, fejfájás, szédülés és hasi panaszok felléphetnek. Ebben az esetben bő vízzel mossa le a készítményt a bőréről. A készítmény íze miatt a mérgezés lehetőségének szempontjából jelentős adag szervezetbe kerülése nem valószínű, de ha mégis előfordulna, gyomormosást, hánytatást és aktív szénnel történő kezelést kell alkalmazni.

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Egyes esetekben a bőr kipirulása, nagyon ritkán allergiás bőrreakciók léphetnek fel (pl. erős viszketés, bőrpír, duzzanat, kiütések, hólyagképződés). A készítmény alkalmazásának abbahagyása után a bőrtünetek általában gyorsan elmúlnak, így speciális kezelésre nincs szükség. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Rheumon 50 mg/g gélt tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Különleges tárolást nem igényel. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Rheumon 50 mg/g gél? - A készítmény hatóanyaga: 50 mg etofenamát 1 g gélben. - Egyéb összetevők: nátrium-hidroxid, karbomer 940, makrogol 400, zsírsav-poliglikol-éter, izopropil-alkohol, tisztított víz. Milyen a Rheumon 50 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Színtelen vagy enyhén sárgás, tiszta vagy enyhén opálos, izopropil-alkohol illatú gél. 40 g gél tubusban. Milyen a Rheumon 50 mg/g külleme és mit tartalmaz a csomagolás Színtelen vagy enyhén sárgás, tiszta vagy enyhén opálos, izopropil-alkohol illatú gél. 40 g gél fehér PE csavarmenetes kupakkal ellátott, lakkréteggel bevont alumínium tubusba töltve Forgalombahozatali engedély jogosultja: Meda Pharma Hungary Kft. 1139 Budapest, Váci út 9

1. Gyártó: MEDA Manufacturing GmbH. 51063 Köln Neurather Ring 1 Németország OGYI-T-1931/01 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 201

5. december

Don`t copy text!
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp