Menü
EP

Sinupret belsőleges oldatos cseppek 100ml

 

Alkalmazható az orrmelléküregek és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére. A hatóanyagok gyulladáscsökkentő, nyálkaoldó hatásúak, megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését és kiürítését. Antibakteriális kezelés kiegészítésére.

3 120 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sinupret® belsőleges oldatos cseppek Tárnicsgyökér, fekete bodza virág, kankalin virág, vasfű és vadsóska Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindamellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7-14 napos gyógyszerszedést követően nem enyhűlnek vagy éppen súlyosbodnak. • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Sinupret belsőleges oldatos cseppek és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Sinupret belsőleges oldatos cseppek szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Sinupret belsőleges oldatos cseppeket?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Sinupret belsőleges oldatos cseppeket tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SINUPRET BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Alkalmazható az orrmelléküregek és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére. A hatóanyagok gyulladáscsökkentő, nyálkaoldó hatásúak, megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését és kiürítését. Antibakteriális kezelés kiegészítésére.

2. TUDNIVALÓK A SINUPRET BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK SZEDÉSE ELŐTT Ne szedje a Sinupret belsőleges oldatos cseppeket: − ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Sinupret bármely egyéb összetevőjére. A Sinupret belsőleges oldatos cseppek fokozott óvatossággal alkalmazható Felnőtteknél az egyszeri adag, azaz az 50 csepp 0,51 g alkoholt tartalmaz, amely megfelel 13 ml sörnek vagy 5 ml bornak. Alkoholbetegek nem szedhetik. Terhes vagy szoptató nők, gyermekek, és magas rizikófaktorú betegek (pl.: májbetegség, vagy epilepszia) esetén a készítmény szedése megfontolandó. A Sinupret belsőleges oldatos cseppek szénhidráttartalma nem számottevő. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. A Sinupret belsőleges oldatos cseppek egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal A készítmény hatását az étel-ital minősége / mennyisége nem befolyásolja. Terhesség és szoptatás Mint minden gyógyszer, terhesség és szoptatás alatt a Sinupret belsőleges oldatos cseppek is csak a kezelőorvos javaslatára, az előny-kockázat szigorú mérlegelését követően szedhető. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A SINUPRET BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEKET? Az utasítást pontosan be kell tartani, mert egyébként a gyógyszer nem tudja a hatását megfelelőképpen kifejteni. Szokásos adagja: felnőtteknek naponta 3x50 csepp, iskoláskorúaknak naponta 3x25 csepp, kisgyermekeknek naponta 3x15 csepp, csecsemőknek naponta 3x10 csepp. A cseppkészítmény gyermekeknek a keserű íz elfedése céljából gyümölcslébe, teába keverve is adagolható. Cseppentéskor az üveget függőlegesen, a cseppentőnyílással lefelé kell tartani. A készítményt a panaszok megszűnéséig kell használni. A készítmény tartós, 7-14 napos kezelésre is használható. Amennyiben a panaszok ezt követően is fennállnak, orvoshoz kell fordulni. Ha az előírtnál nagyobb adagot vett be: Mérgezések a Sinupret belsőleges oldatos cseppekkel jelenleg nem ismertek. Túladagolás esetén a nemkívánatos hatások gyakoribbak. Ha elfelejtette bevenni a Sinupret belsőleges oldatos cseppeket: Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, a Sinupret belsőleges oldatos cseppek is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Nagyon ritka mellékhatások (10 000 betegből kevesebb, mint egynél): gyomorfájás, hányinger, túlérzékenységi reakció (pl. bőrkiütés, bőrpír, viszketés, érduzzanat, nehézlégzés, arcödéma). Ilyen esetekben a Sinupret belsőleges oldatos cseppek szedését meg kell szakítani és orvoshoz kell fordulni. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A SINUPRET BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEKET TÁROLNI? Legfeljebb 25oC-on tárolandó. Felbontás után 6 hónapig használható fel. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Sinupret belsőleges oldatos cseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Sinupret belsőleges oldatos cseppek? Hatóanyag: 100 ml készítmény 29 g etanolos növényi kivonatot tartalmaz, ami 200 mg tárnicsgyökér, 600 mg kankalin virág, 600 mg fekete bodza virág, 600 mg vadsóska és 600 mg vasfű keverékéből készült. Oldószer: 59%-os etanol. Egyéb összetevők: etanol, tisztított víz. Milyen a Sinupret külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Belsőleges oldatos cseppek: Sárgás-barna színű, tiszta vagy enyhén opálos vizes-etanolos oldat jellegzetes illattal és ízzel. A tárolás folyamán az oldatban eltérő mértékben enyhe zavarosodás vagy csapadékképződés előfordulhat ,de ez nem befolyásolja a gyógyszerkészítmény hatékonyságát. Az oldhatatlan részecskék maximális mennyisége nem lehet több 10 mg/100 ml-nél. . Zavarosodás vagy csapadékképződés esetén használat előtt felrázandó! Fehér színű műanyag, csavarmentes kupakkal lezárt, műanyag cseppentővel ellátott, 50 ml-es vagy 100 ml-es barna színű üvegbe töltött oldat. 1db üveg dobozban. A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó: Bionorica SE Kerschensteiner Str. 11-15, 92318 Neumarkt, Németország A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez: Schwabe Hungary Kft., Tel.: +36 1 431-8954 Fax: +36 1 431-8953 Email: [email protected] OGYI-T-5509/01-0

2. 50 ml, 100 ml A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2017.január.

Don`t copy text!
Kedves Vásárlónk! Az online bankkártyás fizetési lehetőségünk akadozhat! Köszönjük szíves türelmét.
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp