Menü
-15% EP

Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta 24x

Szopogatásra szánt és citromízű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek. Amilmetakrezol és diklór-benzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású. A tabletta cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is használhatják.

1 940 Ft 1 648 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS CITROMÍZŰ CUKORMENTES SZOPOGATÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Szopogatásra szánt és citromízű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek. Amilmetakrezol és diklór-benzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású. A tabletta cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is használhatják.

2. TUDNIVALÓK A STREPSILS CITROMÍZŰ CUKORMENTES SZOPOGATÓ TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT Ne alkalmazza szopogató tablettát: Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Strepsils citromízű cukormentes bármely egyéb összetevőjére. A készítmény alkalmazása 3 éves életkor alatt a félrenyelés fokozott veszélye miatt nem javallt. A Strepsils citromízű cukormentes fokozott elővigyázatossággal alkalmazható A megadott dózist nem szabad túllépni. Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség, és orvoshoz kell fordulni. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert. Terhesség, szoptatás: Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Fontos információk a Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta egyes összetevőiről A készítmény maltit-szirupot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS CITROMÍZŰ CUKORMENTES SZOPOGATÓ TABLETTÁT? Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja: Felnőttek: Naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell. Gyermekek: 3 éves kor alatti gyermekeknek alkalmazása nem ajánlott. 3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta. 5 éves kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta. Idősek: Idős korban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek. Ha az előírtnál több szopogató tablettát vett be: A Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen. Esetleges túladagolása a gyomor-bélrendszer diszkomfort-érzését okozhatja. Ha az előírtnál több Strepsils citromízű cukormentes szopogató tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához. Ha elfelejtette bevenni adagját: Ha adagját elfelejtette bevenni, vegye be azonnal, amint eszébe jut, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A gyógyszer használata során nagyon ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, a kezelés első napján a nyelv szúró, égő érzése, gyomorégés előfordulhat. Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb.) észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni, és feltétlenül forduljon kezelőorvosához. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A STREPSILS CITROMÍZŰ CUKORMENTES TABLETTÁT TÁROLNI? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta? - A készítmény hatóanyagai: Egy szopogató tabletta 0,6 mg amilmetakrezolt, ill. 1,2 mg 2,4-diklór-benzil-alkoholt tartalmaz. - Egyéb összetevők: kinolinsárga (E104), szacharin-nátrium, citrom aroma, borkősav, maltit-szirup, izomalt. Milyen a Strepsils citromízű cukormentes szopogató tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Küllem: Kerek, lapos, sárga, jellegzetes citromízű, mindkét oldalán Strepsils logóval ellátott szopogató tabletta. Csomagolás: 24 db szopogató tabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Don`t copy text!
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp