Menü
-23%

Strepsils Menthol és Eucalyptus szopogató tabletta 24x

Szopogatásra szánt mentol- és eukaliptuszízű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására, valamint megfázással járó száraz, irritáló köhögés és orrdugulás kezelésére. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. Amilmetakrezol és diklór-benzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

1 940 Ft 1 490 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Szopogatásra szánt mentol- és eukaliptuszízű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására, valamint megfázással járó száraz, irritáló köhögés és orrdugulás kezelésére. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. Amilmetakrezol és diklór-benzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

2. TUDNIVALÓK A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT Ne alkalmazza a készítményt: - ha allergiás (túlérzékeny) az amilmetakrezolra, a 2,4-diklór-benzil-alkoholra vagy a levomentolra, illetve a gyógyszer (

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. - 3 év alatti életkorban (a félrenyelés valamint a reflexes szív- vagy légzésbénulást fokozott veszélye miatt). Figyelmeztetések és óvintézkedések A megadott dózist nem szabad túllépni. Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni. Egyéb gyógyszerek és a Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tabletta Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismeretes. Terhesség, szoptatás: Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tabletta nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tabletta glükózt és szachatózt tartalmaz: A készítmény szénhidráttartalma kb. 2,5 g/tabletta (glükóz és szacharóz), ezért cukorbetegeknek alkalmazása nem javallt. Ha kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTÁT? A Strepsils menthol and eucalyptus tablettát mindig az orvosa vagy a gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: Felnőttek: Naponta 5 alkalommal, 2-3 órás időközönként, 1-1 tablettát kell lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell. Gyermekek: 3 éves kor alatti gyermekeknek nem adható. 3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta. 5 éves kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta. Idősek Időskorban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek. Ha az előírtnál több Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tablettát vett be: A Strepsils menthol and eucalyptus tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen. Esetleges túladagolása a gyomor-bélrendszer diszkomfortérzését okozhatja. Ha az előírtnál több Strepsils menthol and eucalyptus tablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához. Ha elfelejtette bevenni Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tablettát: Ha elfelejtette alkalmazni a tablettát, amint eszébe jut pótolja azt, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A gyógyszer használata során nagyon ritkán bőrpír, szájnyálkahártya-irritáció, a nyelv égő, szúró érzése és gyomorégés előfordulhat. Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzanat a test bármely részén, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb.) észlel, a gyógyszer alkalmazását azonnal hagyja abba és feltétlenül forduljon kezelőorvosához. A mentol kisgyermekkorban reflexes szív-, illetve légzésbénulást okozhat. Ha Önnél bármilyen jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. HOGYAN KELL A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTÁT TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Strepsils menthol and eucalyptus tablettát. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Strepsils menthol and eucalyptus tabletta - A készítmény hatóanyagai: Minden szopogató tabletta: 0,6 mg amilmetakrezolt, 1,2 mg 2,4-diklór-benzil-alkoholt és 8, mg levomentolt tartalmaz. - Egyéb összetevők: indigókármin (E132), eukaliptusz olaj, borkősav, glükóz, szacharóz. Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Kék színű, korong alakú, lapos felületű, jellegzetes ízű szopogató tabletta, mindkét oldalán S jelzéssel ellátva. Csomagolás: 12 db, 24 db, ill. 36 db tabletta átlátszó PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Don`t copy text!