Menü
-21%

Tantum Verde 1,5mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray 1x30ml

A Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray a száj vagy a torok gyulladásánál közvetlenül a gyulladás helyén fejti ki hatását. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő egyidejűleg. Ezen hatások következtében a gyulladást, a fájdalmat és a nyelési nehézségeket rövid időn belül megszünteti. Alkalmas a száj, a torok és a fogíny gyulladásainak gátlására, fájdalmának csillapítására (beleértve a kemoterápiát vagy a sugárterápiát követő másodlagosan kialakuló elváltozások eseteit is). A Tantum Verde spray alkalmazása javasolt a szájban, garatban történő műtétek, fogászati kezelések, szájsebészeti beavatkozások, foghúzások előtt és után. A gyógyszer spray formája kifejezetten javasolt a műtéti beavatkozások előtt és után, valamint olyan kisgyermekek részére, akik még nem tudnak gargarizálni.

1 833 Ft 1 430 Ft

Készleten

További információk

Kiszerelés

Gyártó

Betegtájékoztató

- Milyen típusú gyógyszer a Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray (továbbiakban Tantum Verde spray) és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray a száj vagy a torok gyulladásánál közvetlenül a gyulladás helyén fejti ki hatását. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő egyidejűleg. Ezen hatások következtében a gyulladást, a fájdalmat és a nyelési nehézségeket rövid időn belül megszünteti. Alkalmas a száj, a torok és a fogíny gyulladásainak gátlására, fájdalmának csillapítására (beleértve a kemoterápiát vagy a sugárterápiát követő másodlagosan kialakuló elváltozások eseteit is). A Tantum Verde spray alkalmazása javasolt a szájban, garatban történő műtétek, fogászati kezelések, szájsebészeti beavatkozások, foghúzások előtt és után. A gyógyszer spray formája kifejezetten javasolt a műtéti beavatkozások előtt és után, valamint olyan kisgyermekek részére, akik még nem tudnak gargarizálni. - TUDNIVALÓK A TANTUM VERDE SPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTT Ne alkalmazza a Tantum Verde sprayt, ha - allergiás (túlérzékeny) a benzidamin-hidrokloridra vagy a készítmény egyéb összetevőire! A Tantum Verde spray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható A gyógyszer használata - különösen hosszú távon - allergizáló hatású lehet. Amennyiben a

4. fejezetben felsorolt mellékhatások bármelyike jelentkezik Önnél, haladéktalanul hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz! A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is! A Tantum Verde spray várhatóan nem befolyásolja az egyéb gyógyszerek hatását. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével! Terhesség vagy szoptatás alatt ez a gyógyszer helyileg alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre Az előírt adagban a gyógyszer helyi használata a gépjárművezetői, ill. gépkezelői képességeket nem befolyásolja. Fontos információk a Tantum Verde spray egyes összetevőiről Ez a gyógyszer metil-p-hidroxibenzoátot (E218) tartalmaz, ami (késői) allargiás reakciót okozhat. A gyógyszer kis mennyiségben etanolt (alkoholt) is tartalmaz, adagonként kevesebb, mint 100 mg-ot.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TANTUM VERDE SPRAYT? Ha az orvos másként nem rendeli: Adagolás: Felnőttek, idősek és 12 feletti serdülőkorúak: Naponta 2-6-szor 4-8 bepermetezés javasolt. Gyermekek (6-12 év): Naponta 2-6-szor 4 bepermetezés javasolt. Gyermekek (3-6 év): 4 testtömeg kilogrammonként 1 bepermetezés javasolt, legfeljebb naponta 2-6-szor 4 bepermatezés. Az ajánlott adagot nem szabad túllépni. Egy adag 0,17 ml oldatnak felel meg. Vese- és májkárosodás esetén nem szükséges az adagolás módosítása. A kezelés időtartama: Ha a tünetek 7 nap után is fennállnak vagy súlyosbodnak, forduljon orvoshoz! Radiomucositis esetén a kezelés szokásos időtartama 3-5 hét. Alkalmazás módja: A Tantum Verde sprayt fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés céljából közvetlenül a szájüregbe vagy a torokba kell permetezni. A készítmény kezelésével kapcsolatos információk Ha az előírtnál több Tantum Verde sprayt alkalmazott Kis mennyiség véletlenszerű lenyelése veszélytelen. Nem rendeltetésszerű használat esetén, pl. ha a Tantum Verde sprayt nagyobb mennyiségben megissza, előfordulhatnak nemkívánatos hatások, mint pl. alvászavarok, vizuális hallucinációk (káprázás, szín- és hófoltok látása), képszerű érzékelések, csalánkiütés, gyulladásos bőrreakciók és fényérzékenység. Ilyen esetben haladéktalanul forduljon orvoshoz! Ha elfelejtette alkalmazni a Tantum Verde sprayt Ne alkalmazzon kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására, hanem amint eszébe jut, alkalmazza! Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek, a Tantum Verde spraynek is lehetnek mellékhatásai, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Közvetlenül a használat után zsibbadás alakulhat ki a szájban és a torokban, ami a gyógyszer hatásából következik és rövid idő alatt megszűnik. Az allergiás (túlérzékenységi) reakciók gyakorisága nem ismert, azonban súlyosak is lehetnek. Haladéktalanul tájékoztassa orvosát, ha váratlan száj- vagy torokduzzanatot, légzési nehézséget, kiütést vagy viszketést tapasztal, főleg, ha ez az egész testét érinti. Az alábbiakban felsorolt lehetséges mellékhatások gyakoriságát a következő kategóriák szerint határozzák meg: nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg). A következő mellékhatásokról számoltak be: - égető érzés a szájban - émelygés vagy hányás - allergiás reakciók. Ha ezek valamelyikét tapasztalja, hagyja abba kezelést és forduljon orvoshoz! Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívü egyéb tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

5. HOGYAN KELL A TANTUM VERDE SPRAYT TÁROLNI? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Tantum Verde sprayt! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray? A gyógyszer hatóanyaga a benzidamin: 1,50 mg benzidamin-hidroklorid 1 ml sprayban. Segédanyagok: szacharin, metil-parahidroxibenzoát (E 218), etanol 96%, glicerin, nátrium-hidrogén-karbonát, poliszorbát 20, menta aroma, tisztított víz. Milyen a Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Tiszta, színtelen, mentolos ízű oldat. Nem-aeroszol adagolópumpával ellátott 30 ml oldatot tartalmazó HDPE tartály. A pumpa PE/PP csőből, PP testből, PP nyomófejből és tekerhető PE adagolócsőből áll. 30 ml-es HDPE tartály betegtájékoztatóval, dobozban

Don`t copy text!