Menü
EP

VITAMIN E BIOEXTRA 400 MG LAGY KAPSZ. 60X

Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. Szabadgyökfogó vegyület, mely a sejthártyában felhalmozódva a káros oxidációs reakciók gátlása révén védi a sejthártya épségét, és ezáltal a sejtek működőképességét. Stabilizálja a sejten belüli membránokat és gátolja a vérben található lipoproteinek oxidációját. E vitaminhiány kezelése és megelőzése.

Cikkszám: 1972c3bcb99e.
Kategóriák: ,

1 898 Ft

Készleten

Leírás

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula ?-tokoferol-acetát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. – Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindamellet az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. – Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. – További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. – Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak – .Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát, vagy gyógyszerészét. A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Vitamin E Bioextra lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Vitamin E Bioextra lágy kapszula szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Vitamin E Bioextra lágy kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások 5 Hogyan kell a Vitamin E Bioextra lágy kapszulát tárolni?

6. További információk.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A VITAMIN E BIOEXTRA LÁGY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. Szabadgyökfogó vegyület, mely a sejthártyában felhalmozódva a káros oxidációs reakciók gátlása révén védi a sejthártya épségét, és ezáltal a sejtek működőképességét. Stabilizálja a sejten belüli membránokat és gátolja a vérben található lipoproteinek oxidációját. E vitaminhiány kezelése és megelőzése.

2. TUDNIVALÓK A VITAMIN E BIOEXTRA LÁGY KAPSZULA SZEDÉSE ELŐTT Ne alkalmazza a készítményt – ha allergiás (túlérzékeny) a Vitamin E Bioextra kapszulák hatóanyagára, a szójaolajra, vagy akészítmény egyéb összetevőjére. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Nagy dózisokban adva az E-vitamin gátolhatja a K-vitamin hatását, különösen szájon át alkalmazott (orális) véralvadásgátlókkal együttadva (a véralvadásgátlók hatását erősítheti, a vér alvadási idejét megnyújthatja). Hátrányosan befolyásolhatja a vaspótlás hatásosságát. Nagy mennyiségű vasbevitel növelheti a napi E-vitamin szükségletet. A kolesztipol és a kolesztiramin gátolhatja az E-vitamin felszívódását. Az E vitamin fokozhatja az A vitamin felszívódását, májban történő raktározását és felhasználását. Általában véve, más gyógyszer(ek) egyidejű szedése esetén az E-vitamin alkalmazása előtt tájékoztassa orvosát. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Állatkísérletekben specifikus magzatkárosító hatást, vagy a vemhes állatra gyakorolt káros hatást az emberi dózistartományt sokszorosan meghaladó mennyiségeket adagolva sem tapasztaltak. Emberi terhességre gyakorolt, illetve szoptatás alatti káros hatásáról nincs adat. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Mivel a hatásmechanizmus alapján ilyen irányú káros hatás nem várható, ha az alapbetegség lehetővé teszi, a gépjárművezetésnek és a gépek kezelésének az E-vitaminkezelés nem ellenjavallata. Fontos információk a Vitamin E Bioextra lágy kapszula egyes összetevőiről A Vitamin E Bioextra lágy kapszula szójaolajat tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben földimogyoró vagy szója allergiája van.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A VITAMIN E BIOEXTRA LÁGY KAPSZULÁT? A kapszulát szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell bevenni étkezés közben vagy után. E vitaminhiány megelőzésére napi 100 mg, hiányállapotokban napi 300 – 400 mg. Ennél nagyobb adagok szükségességét az orvos állapítja meg. Az E-vitamin – hacsak az orvos másképpen nem rendeli – tartós kezelésre is alkalmas. Az E-vitamin nem okoz felhalmozódási, illetve erre visszavezethető túladagolási vagy mérgezési tüneteket. Gyermekkori alkalmazás: Az E vitaminkészítmény gyermekeknek a gyermekorvos tudtával és jóváhagyásával adható. Ha az előírtnál több kapszulát alkalmazott: Túladagolás tünetei: hányinger, hasi görcsök, hasmenés jelentkezése. Más túladagolási tünet nem ismeretes. A többi zsírban oldódó vitaminnal ellentétben az E-vitaminnál nem figyeltek meg toxikus mértékű akkumulációt. Ha elfelejtette alkalmazni a kapszulát: Amint lehet, vegye be a normál adagot, majd folytassa a gyógyszer szedését előírás szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a Vitamin E Bioextra lágy kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az E-vitaminpótlás 800 mg/nap dózisig rendszerint nem okoz mellékhatásokat. Nagyon magas (napi 3200 mg-ig terjedő) adagokban esetenként fejfájást, fáradékonyságot, hányingert, látászavart, izomgyengeséget és gyomor-bélrendszeri zavarokat jelentettek. Nagy dózisban adagolva az E vitamin csökkenti a K-vitamin hatását és növelheti a véralvadási időt. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A VITAMIN E BIOEXTRA LÁGY KAPSZULÁT? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25°C-on, fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védve az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Vitamin E Bioextra 100 mg, 200 mg, 400 mg kapszula? Deklarált hatóanyag: Effektív hatóanyag: Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula 100 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként 102 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula 200 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként 200 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula 400 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként 408 mg ?-tokoferol-acetát kapszulánként Segédanyagok: Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula/ Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula Szójababolaj, 85%-os glicerin, zselatin Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula Szójababolaj, nem kristályosodó szorbit-szirup, glicerin 85%-os, zselatin Milyen a készítmények külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Leírás: Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula 2-es méretű, ovális, színtelen, lágy zselatin kapszulába töltött 115 mg sárga színű, olajos folyadék. Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula 4-es méretű, ovális, színtelen, lágy zselatin kapszulába töltött 220 mg sárga színű, olajos folyadék. Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula 7,5-es méretű, ovális, színtelen, lágy zselatin kapszulába töltött 430 mg sárga színű, olajos folyadék. Csomagolás: 10 db/20 db/100 db 100 mg-os, 200 mg-os kapszula; 30 db/60 db 400 mg-os kapszula PVC/PVDC/Al buborékcsomagolásban és dobozban. A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó Bioextra Zrt., 1134 Budapest, Váci út 3

3. Magyarország Tel.: (06-1) 383-8546 Fax: (06-1) 363-5112 E-mail: [email protected] gyártó: Bioextra Zrt., 3000 Hatvan, Lőrinci út 20-2

2. Magyarország OGYI-T-4283/01 (Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula 10x) OGYI-T-4283/02 (Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula 20x) OGYI-T-4283/03 (Vitamin E Bioextra 100 mg lágy kapszula 100x) OGYI-T-4283/04 (Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula 10x) OGYI-T-4283/05 (Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula 20x) OGYI-T-4283/06 (Vitamin E Bioextra 200 mg lágy kapszula 100x) OGYI-T-4283/07 (Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula 30x) OGYI-T-4283/08 (Vitamin E Bioextra 400 mg lágy kapszula 60x) A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 201

6. augusztus

További információk

Kiszerelés

Gyártóicikkszám

Don`t copy text!