Tájékoztatás

Cím: Megkezdődött a raktárkapacitás bővítése és technológiai fejlesztés a Fictile Pharma Bt. debreceni telephelyén

2023/01/18

A Fictile Pharma Bt. megkezdte a „„Raktári kapacitás bővítése és technológiai fejlesztés a Fictile Pharma Bt. debreceni telephelyén, a patikai forgalmú termékek kereskedelmének bővítése és magasabb hatékonyságú kiszolgálása érdekében” tárgyú projektjét. A társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz támogatási rendszeréhez benyújtott felhívásra sikerrel pályázott és 118,05 millió forint összegű vissza nem térítendővé alakuló támogatást nyert, a támogatás mértéke 70 %.

A megvalósítandó fejlesztés célja a debreceni raktári kapacitásunk bővítése, új 308,72 m2-es épület kialakításával. A kereskedelmi egység bővítésére egy raktározásra és csomagolásra használatos acél szerkezetű szendvicspaneles építmény kerül kialakításra, amelyben irodák, árusító helyiség, raktározásra alkalmas terület és csomagolást biztosító helyiségek kerülnek kialakításra. A megújuló energia biztosítja az épület korszerű és energiahatékony működtetését.
A kereskedelmi egységünk berendezéséhez raktárbútorokat (polcrendszert) szerzünk be, ahol mérleges raklapemelő béka segíti az árucikkek elhelyezését.
A munkavállalók magasabb szintű munkavégzését segítendő képzést biztosítunk számukra, továbbá tanácsadással segítjük a menedzsmentet.

A projekt legfontosabb adatai az alábbiak:

  • A felhívás megnevezése: GINOP Plusz-1.2.3-21 felhívás
  • A projekt elemei: ingatlan építés, marketing tanácsadás és markaépítés, képzés, napelemes rendszer beszerzése és telepítése, hőszivattyú beszerzése és telepítése, eszközbeszerzés.
  • A megvalósulás helyszíne: 4032 Debrecen, Böszörményi út 168.,
  • A kedvezményezett neve: „FICTILE PHARMA” Gyógyszertár és Kereskedelmi Betéti Társaság
  • Hogyan kapcsolódik a projekt a kedvezményezett tevékenységéhez: a projekt a társaság főtevékenységének (47.73 – Gyógyszer-kiskereskedelem) fejlesztését foglalja magába.
  • A beruházás várható befejezése: 2024. 03. 07.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 118,05 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A társaság munkavállalói sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik az új raktárépületben dolgoznak.

A projekt megvalósítása hozzájárul a vállalkozás hosszú távú fenntartható növekedéséhez, erősíti a Debrecen gazdaságában betöltött szerepét, valamint segít a társaság munkahely megtartó képességének erősítésében.

A projektről bővebb információt https://patika-akcio.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: dr Gerő Tibor Ádám patikavezető, elérhetősége: +3670 6133-104, e-mail: [email protected]